Vad är ett snabblån?

Vad är ett snabblån?

När man hör ordet snabblån är det lätt att man instinktivt ryggar tillbaka. Men faktumet är att ett snabblån kan ha många positiva användningsområden, så länge man planerar väl och inte överbelånar sig. 

Ett lån är ett viktigt ekonomiskt verktyg och många svenskar använder sig varje år av låntagning för att kunna få ekonomin att gå ihop. Snabblån har ofta lite högre ränta, men samtidigt får ofta låntagaren tillgång till pengarna väldigt fort. Dessa tas inte via traditionella banker utan går att nås via speciella låneföretag. 

Läs mer om snabb lån här.

Traditionella lån 

Ett traditionellt lån är oftast på en lite större summa och går att ta via traditionella banker. I samband med detta tas det alltid en kreditupplysning. En kreditupplysning ger banken en överblick över en låntagarens ekonomi och är ett sätt för en bank att uppskatta risk. 

Vad ska man tänka på när man tar ett snabblån? 

Det viktigaste är att se till att du har en plan för vad du ska göra med pengarna. Det är väldigt sällan en god idé att använda sig av ett snabblån för konsumtion eller för att kunna göra ett köp. På grund av den höga räntan som ofta hör till snabblån ska det istället ses som ett sätt att få styr på sin ekonomi. 

Ett snabblån kan vara ett sätt att snabbt få en summa pengar som man sedan kan använda för att betala mindre lån. Samtidigt är det viktigt att ha en god översikt på sin ekonomi och inte överbelåna sig.

Kommentarer är stängda.