Är det tid att sälja företaget?

Är det tid att sälja företaget?

Att sälja sitt företag som man själv har byggt upp från grunden är inget lätt beslut för många, men det kommer att hända de flesta företagare någon gång i livet då man inte längre orkar arbeta och vill spendera sina sista år genom att ta det lugnt och resa runt i världen. Det finns mycket att tänka på när man ska sälja ett företag och det är värt att anlita en företagsmäklare som sköter detta. En företagsmäklare kommer även att hitta så många intressenter som möjligt i syfte att få in så många bud som möjligt och på så sätt sälja företaget för mer pengar. Detta är inte lätt att göra själv då företagsmäklaren har många kontakter och trådar han kan dra i. Vissa företagare väljer att lägga ner sin verksamhet istället för att sälja, men detta är oftast inte rätt väg att gå då dina anställda kommer att mista sina jobb.

Om du ska sälja ett aktiebolag skiljer sig tillvägagångssättet en aning då det måste bestämmas hur många andelar av företaget som du vill sälja. Det kan även finnas specifika regler som reglerar säljmetoden för aktiebolaget, detta kan man hitta i företagets bolagsordning. Vid en försäljning måste aktiebolagets aktiebok finnas tillgänglig. Genom att anlita en företagsmäklare i Stockholm kan du känna dig trygg med att sälja ditt företag.

Lämna ett svar