Ultralätt ryggsäck för fjällvandring – vad du ska tänka på innan du köper

Ultralätt ryggsäck för fjällvandring – vad du ska tänka på innan du köper

Många människor anser att backpacking är en relativt ny aktivitet. I själva verket har den funnits i århundraden. Termen ”ultralätt ryggsäck” kom dock först nyligen, på 1970-talet. Denna nya typ av ryggsäck är mycket lättare och enklare än traditionell ryggsäck, vilket gör den idealisk för vandring i bergen. Det finns även ett stort utbud för alla typer av utrustning när du ska backpacka på nätet.

Innan du köper en ultralätt ryggsäck för fjällvandring finns det några saker du måste ta hänsyn till. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom vilka dessa saker är så att du kan fatta det bästa beslutet inför din nästa vandring!

  1. Även om vikten är viktig bör den inte vara ditt enda bekymmer. En ultralätt ryggsäck kanske väger mindre, men om den inte har de nödvändiga funktionerna eller facken kommer den inte att vara lika funktionell som en ryggsäck som väger lite mer. Se till att hitta en ultralätt ryggsäck med alla de funktioner du behöver för din vandring.
  2. När du överväger en ultralätt ryggsäck ska du vara uppmärksam på tyget. Du vill ha något som är slitstarkt men också lättviktigt. Något som Dyneema® är idealiskt eftersom det är både starkt och lätt.
  3. Dyneema är ett annat tyg att leta efter eftersom det står emot UV-strålar och är vattentätt. Detta gör det perfekt för vandringar i bergsområden där vädret kan vara oförutsägbart.
  4. Tänk på att ultralätta ryggsäckar i allmänhet inte har någon ram. Om du behöver en ram kan du överväga en traditionell ryggsäck i stället för en ultralätt ryggsäck.
  5. Ultralätta ryggsäckar tenderar också att vara dyrare än sina traditionella motsvarigheter. Om du har en liten budget kanske du vill vänta tills du har råd med din drömryggsäck i stället för att nöja dig med något som inte är helt rätt.
  6. Sist men inte minst, se till att köpa en ultralätt ryggsäck från ett välrenommerat märke.

Vi hoppas att det här blogginlägget hjälpte dig att bättre förstå vad du ska leta efter när du köper en ultralätt ryggsäck för fjällvandring.

Kommentarer är stängda.