Hur du väljer en ergonomisk kontorsstol

Hur du väljer en ergonomisk kontorsstol

Vikten av en ergonomisk arbetsplats har blivit allt större och med en ergonomisk stol så kommer du enklare kunna utföra ditt arbete. Att sitta mycket kräver mycket av din arbetsstol eller kontorsstol. Även om du väljer en bra ergonomisk kontorsstol, kommer du tjäna på att variera dina arbetsposition med ett höj- och sänkbart skrivbord.

De flesta människor tillbringar större delen av sina dagar sittande vid ett skrivbord, böjda över en dator. Detta kan leda till alla möjliga hälsoproblem, från ryggsmärtor till karpaltunnel. Därför är det så viktigt att ha en ergonomisk arbetsplats med bra ergonomiska hjälpmedel som ergonomisk tangentbord och ergonomisk mus.

Vinn alla fördelar med en genomgående ergonomi på kontoret och hemmakontoret

En ergonomisk arbetsplats är utformad för komfort och säkerhet, med målet att minska eller eliminera muskuloskeletala sjukdomar. Hos exempelvis ergocomfort.se brinner dem för att utforma arbetsplatser som är bra för din och dina anställdas hälsa. Hos dem kan du få mer inspiration om hur du enkelt kan skapa en genomgående ergonomi på platser där dina anställda arbetar, både på sina hemmakontor och på det vanliga kontoret.

Vad utgör en ergonomisk arbetsplats?

En ergonomisk arbetsplats är en arbetsplats som är utformad för komfort och säkerhet. Detta inkluderar saker som rätt belysning, bekväma stolar och justerbara skrivbord. Målet med en ergonomisk arbetsplats är att minska eller eliminera muskuloskeletala sjukdomar.

Dessa är nämligen skador eller störningar i muskler, nerver, senor och leder som orsakas av repetitiva rörelser eller dålig hållning. Exempel är karpaltunnelsyndrom, seninflammation och smärta i nedre delen av ryggen.

Fördelarna med en ergonomisk arbetsplats

Det finns många fördelar med en ergonomisk arbetsplats. För de anställda är dessa fördelar bland annat ökad komfort, ökad produktivitet och minskad sjukfrånvaro på grund av skador. För arbetsgivarna är fördelarna bland annat ökad produktivitet och färre ersättningsanspråk från arbetsgivaren. Dessutom leder ergonomiska arbetsplatser ofta till gladare anställda, vilket kan skapa en mer positiv arbetsmiljö överlag.

Hur man skapar en ergonomisk arbetsplats

Om du är intresserad av att skapa en ergonomisk arbetsplats finns det några saker du måste göra. Först måste du bedöma din nuvarande arbetsplats och identifiera eventuella risker. När du har gjort det måste du vidta åtgärder för att minska dessa risker. Det kan handla om att investera i nya möbler eller ny utrustning, ändra arbetsytans utformning eller ge de anställda utbildning i korrekt hållning och ergonomi

Att skapa en ergonomisk arbetsplats har otaliga fördelar för både anställda och arbetsgivare. Om du är intresserad av att göra din arbetsplats bekvämare och säkrare finns det några saker du måste göra. Först ska du bedöma din nuvarande arbetsplats för att se om det finns potentiella risker.

När du har gjort det kan du vidta åtgärder för att minska dessa risker med hjälp av t.ex. nya möbler eller ny utrustning, ändrad utformning av arbetsplatsen eller utbildning av de anställda i korrekt hållning och ergonomi. Att skapa en ergonomisk arbetsplats är bra för din hälsa och bra för affärsverksamheten också!

Kommentarer är stängda.