Kolgrill eller Gasolgrill

Kolgrill eller Gasolgrill

Under många år har grillentusiaster debatterat om vilken av grilltyperna kolgrill och gasolgrill som är bäst. Bägge typer har sina unika egenskaper, och det kan vara svårt att veta vad man ska skaffa om man inte har så mycket kunskap om grillar. I denna artikeln kommer du få reda på typernas fördelar och nackdelar, så att ditt val blir lättare!

För att använda en kolgrill måste man först lägga lite tid på att få igång den. Man måste få en bra glöd på grillen innan man kan sätta igång, vilket brukar ta omkring 30 minuter, och  om man inte är erfaren kan denna processen bli svår. Detta är en av kolgrillens största nackdelar. Den stora fördelen med gasolgrillen är att man väldigt enkelt och snabbt kan få igång den, eftersom man bara vrider på gasolen och ställer in temperaturen. Sedan tar det bara några minuter tills den är redo.

En sak som många tycker är så underbart med kolgrillar är att köttet får en god, rökig smak som man inte kan få om man grillar med gasolgrill. Fast är det verkligen så? Enligt många undersökningar har den rökiga smaken ingenting med kolet att göra, utan det visar sig att smaken kommer från röken som uppstår efter att fettet droppar och förbränns. Detta händer också när man grillar med gasolgrill, men kanske inte lika mycket.

En fördel med kolgrillen är att den generellt är billigare att köpa än gasolgrillen, men i längden kan den faktiskt bli dyrare på grund av att kol kostar mer än gasol. Det kan vara värt att lägga lite extra pengar på en smidig och hållbar gasolgrill, men om du hellre vill ha en kolgrill så behöver du inte oroa dig för priset alldeles för mycket. För att hitta olika kolgrillar och gasolgrillar till bra priser kan du kolla in Grillat.se.

Lämna ett svar