Mattias Holm | Historiska Hem

Mattias Holm | Historiska Hem

Mattias Holm, mäklare på Historiska Hem i Stockholm med många unika sålda villor och bostäder. Holm är lite utav en annorlunda mäklare då han gillar det gamla stuket på en bostad jämfört med många andra mäklare som vill sälja den nybyggda finaste villan eller lägenheten i Stockholm. Antikvitet tycker han ger en unik touch på byggnaden och gör den väldigt häftig, dock måste byggnaden fungera praktiskt också och inte innefatta mögel eller ruttet trä. Därför sker det mycket renoveringar av sådana byggnader även fast man behåller den gamla stilen för att ha den unika och antika stilen.

Antika byggnader

Antika byggnader börjar försvinna i Stockholm och bli mer sällsynta, detta beror på att det är svårt att behålla skicket på byggnaden. Många fall blir det enklare att riva hela byggnaden och bygga en helt ny. Med tiden blir skicket sämre, trät börjar ruttna och mögel börjar träda fram, tyvärr är detta väldigt svårt att undvika. Det går dock om man vill och verkligen lägger ner tiden på huset. Det är ungefär samma sak som vissa gillar äldre unika bilar, där uppstår det ständigt problem. Trots detta anser flera att det är själva känslan med och allt är värt i slutändan när den fungerar som den ska. På samma sätt anser flera och bland annat Mattias Holm att det är värt det när byggnaden i slutändan har ett gammalt stuk men ändå är så pass fin.

Historiska Hem

Med mäklarbolaget Historiska Hem jobbar de för att behålla de äldre byggnaderna till dem som vill ha den känslan kvar, många köpare är där också medvetna att det kommer bli mer jobb med en sådan byggnad jämfört med en ny. Mattias Holm anser att allt arbete är värt det i slutändan och att det inte finns något bättre än att sälja en antik byggnad till en köpare som han vet kommer ta han dom hemmet väl.

mattias holm historiska hem

Lämna ett svar