Vill du spara pengar?

Vill du spara pengar?

Cyklar i Stockholm det tjänar man otroligt mycket på i pengar.

Det är upp till sex gånger dyrare för dig och samhället att ta bilen istället för att välja cykeln visar forskning.
I en studie gjord i Köpenhamn, så visar det att bilen har en mycket större negativ påverkan på samhällsekonomin än vad cykeln har. Bor du även i storstaden som Stockholm så går det i regel mycket snabbare om man tänker på trafiken,.

Om man jämför bilens kostnad per kilometer så är det fem kronor motsvarande cykelns påverkan som är 80 öre.
Även om studien i Köpenhamn så kan man ändå titta på Stockholm och andra svenska städer och få liknande resultat. Inte bara är det bra för dig som individ eftersom du rör på dig i en allt för stillasittande samhälle, du är miljömedveten och du sparar in på din ekonomi.

Lämna ett svar