Varför alla bankirer och ekonomer måste genomgå en bakgrundskontroll innan de anställs

Varför alla bankirer och ekonomer måste genomgå en bakgrundskontroll innan de anställs

Det är ingen hemlighet att bank- och ekonomivärlden är fylld av skandaler. Från Bernie Madoff till Wells Fargo verkar det som om det varannan dag kommer en ny historia i nyheterna om något oetiskt beteende hos bankirer eller ekonomer. För att försöka bekämpa detta kräver många finansinstitut nu att alla arbetssökande ska genomgå en bakgrundskontroll innan de anställs. Detta är ett steg i rätt riktning, men det räcker inte. Vi måste göra mer för att se till att endast kvalificerade personer får jobb i dessa kritiska branscher.

Hur ska man förhindra detta beteende?

Ett sätt att göra detta är att kräva att alla bankmän och ekonomer ska ha en högskoleexamen från en ackrediterad institution. Detta skulle garantera att de åtminstone har grundläggande kunskaper i ämnet. Dessutom bör vi överväga att kräva att alla bankmän och ekonomer ska genomgå en bakgrundsanalys innan de anställs. Detta skulle bidra till att rensa bort dem som har en historia av kriminell verksamhet eller oetiskt beteende.

Även om dessa åtgärder inte ensamma kommer att eliminera allt oetiskt beteende inom bank- och finansvärlden, skulle de vara ett stort steg mot att göra det svårare för dåliga aktörer att få anställning från början. Och det är något som vi alla kan stödja.

Kommentarer är stängda.