Installera glasräcken på din balkong

Installera glasräcken på din balkong

Att installera glasräcken inomhus är en av de mest populära lösningarna för trappräcken till balkong idag. Glasräcken finns både för balkong och altan. Du kan även montera ett glasräcke inomhus, som på en övervåning istället för exempelvis en halvvägg vid trappan. Detta gäller även på ditt kontor eller om du har en lobby i flera plan.

På så sätt kan du enkelt skapa ett estetiskt och praktiskt inredningselement i hemmet eller på kontoret. Glasräcken för altan och balkong finns i en mängd olika varianter som kan användas både inomhus och utomhus.

Snygga glasräcken och glasväggar av härdat lamellglas

Glasräcken för inomhusbruk är eleganta och moderna. Detta gör glasräcken och glasväggar inomhus till ett attraktivt alternativ för husägare som vill lägga till en känsla av en mer modern stil till din interiör- eller exteriördesign. Glasets transparens gör att mycket ljus kan lysa igenom, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär.

Eftersom det inte använder sig av metallramar eller stolpar blockerar glasräcken inte heller någon utsikt som traditionella metallräcken gör. Detta gör dem idealiska för balkonger eller uteplatser med fantastisk utsikt som husägare vill beundra utan hinder.

Ökad säkerhet med härdat glas samt lamellglas

Glasräcken ger också säkerhet i hemmet genom att förhindra fall från trappor eller balkonger. Även om dessa installationer kan verka bräckliga är de faktiskt otroligt robusta och hållbara. Eftersom de är tillverkade av härdat lamellglas som har utformats speciellt för att inte splittras om det går sönder.

Välj en leverantör som kan skapa en helhetslösning för dina glasväggar och glasräcken

När det gäller anpassningsalternativ för glasräcken är det verkligen ingen gräns som gäller. Det finns olika former, storlekar och nyanser tillgängliga så att du kan välja något som passar perfekt in i din befintliga heminredning.

Du kan också välja frostat eller texturerat glas om du vill ha extra avskildhet utan att offra något naturligt ljus. Du kan till och med få mönster etsade på själva glaset för att öka det visuella intresset.

Dessutom erbjuder de flesta tillverkare pulverlackerade ytbehandlingar på ledstängerna så att du kan välja en färg eller textur som verkligen sticker ut mot resten av din inredning.

Oavsett om du vill lägga till en ökad känsla av modern elegans till din utsikt från balkongen eller din altan. Med glasräcken av högsta kvalitet får du de bästa säkerhetsfunktionerna runt din trappa, balkong eller altan.

Det är alltid ett klokt beslut att investera i glasräcken av högsta kvalitet. De ser inte bara snygga ut, utan håller också mycket längre än traditionella trästaketlösningar för balkong och altan. Dessa är dessutom lättare att underhålla över tid.

För mer inspiration om möjligheter med glasväggar, glasräcken och glasstaket kan du besöka exempelvis glasbolaget.se.

Kommentarer är stängda.