Allt du behöver veta om vape vätska

Allt du behöver veta om vape vätska

I takt med att allt fler börjar använda e-cigaretter och vapes, ökar också intresset för vape vätska. Men vad är det egentligen, hur fungerar det och varför är det så populärt? I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på vape vätska och ge dig allt du behöver veta innan du köper din första flaska!

Vad är vape vätska?

Vape vätska, eller e-juice, är den vätska som används i e-cigaretter och vapes. Den består vanligtvis av en mix av propylenglykol, vegetabiliskt glycerin, smakämnen och nikotin (om du väljer en variant med nikotin). Propylenglykol och vegetabiliskt glycerin fungerar som bärare som förångas när du andas in ångan. Det är alltså smakämnet och nikotinet som ger dig den önskade smaken och nikotindosen.

Hur fungerar det?

När du andas in ångan genom munstycket på din e-cigaretten eller vape, värmer batteriet upp spolarna i enheten som i sin tur förångar e-juicen. Det bildas alltså ingen rök, utan endast ånga som du andas in.

Vad är skillnaden mellan PG och VG?

Propylenglykol (PG) och vegetabiliskt glycerin (VG) är de två vanligaste ingredienserna i vape vätska, men de har lite olika egenskaper. PG är en tunnare vätska som absorberas snabbare och ger en starkare hit. Det är därför populärt att använda om du vill ha en vape som liknar en riktig cigarett. VG är en tjockare vätska som ger mer ånga och en sötare smak. Vissa personer som inte tål PG väljer därför att använda VG-baserade e-juicer istället.

Att välja rätt vape vätska från pålitliga företag såsom Ecigg Online kan kännas överväldigande, men med lite kunskap kan det bli en rolig och spännande process! Det är viktigt att tänka på att olika personer gillar olika saker, så det allra viktigaste är att du väljer något som du tycker om. Var inte rädd för att prova olika smaker och styrkor tills du hittar det som passar dig bäst!

Kommentarer är stängda.